Vad är mentorskapsprogrammet?


Vad är mentorskapsprogrammet?

 

Mentorprogrammet kör igång igen våren 2023. Du får under programmet en personlig mentor som arbetar som jurist. I programmet får du bekanta dig med juristbranschen med hjälp av din mentor och under träffarna behandlar ni bland annat ansökningsprocessen, hur det är att studera juridik, studielivet och olika karriärsalternativ. Syftet med programmet är att ge dig en möjlighet att ställa frågor som intresserar dig från en expert, att öka din motivation att söka sig till juri och att träffa andra ungdomar som också är intresserade av ett yrke inom juridik.


Kan jag söka?

 

Om du går i gymnasiet, i yrkesskola eller är nyutexaminerad och är intresserad av juristbranschen, skicka modigt in en ansökan då ansökningsprocessen börjar! Du behöver inte ha stora karriärplaner eller mycket kunskap inom området, eftersom programmet går ut på att göra dig bekant med möjligheter inom det juridiska. Möten sker på distans, så du kan delta från var som helst. Vi prioriterar studerande, men tar även gärna emot ansökningar från nyutexaminerade.


Hur söker jag?

 

Ansökningstiden är i december. Vi meddelar senare en mer specifik ansökningstid

Vi kommer att dela ansökningslinken på vår framsida samt till studiehandledare runt landet. 

 

Hur länge pågår programmet?

 

Programmet pågår från februari till juni 2023. Under denna tid kommer du att ha sju möten med din mentor.

Programmet kulminerar i ett gemensamt möte i Helsingfors med mentorer och mentorerade.


Hur väljer ni vem som blir mentorerade?

 

Vi strävar efter att välja de sökande som vi tror kommer att ha mest nytta av programmet. Platserna är begränsade och tyvärr kan vi inte erbjuda mentorskap till alla. Av denna anledning är det en bra idé att förklara i ansökan vilken hjälp du behöver och vad som motiverar dig att söka till mentorskapsprogrammet. Det är även bra att nämna vad som gjorde dig intresserad av det juridiska.


Det är viktigt för oss att hjälpen du behöver är något programmet kan tillmötesgå. Till exempel erbjuder vi inte coachning till inträdesprovet, trots att ett av möten är ägnat till en diskussion om inträdesprovet och hur man kan förbereda sig för det.